Smileys

Smileys worden overal wel gebruikt, tegenwoordig doen we zelfs onze gezichtsuitdrukking in de vorm van een smiley om iets aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan :P waarbij je schuin je tong uitsteekt, veel jongeren doen dit nu ook op foto's. We zijn het meest bekend geworden met smileys sinds het begin van MSN. MSN was een chatbox waar je alleen de mensen in had die jij zelf wou, tijdens het chatten kon je smileys gebruiken die tot op de dag van vandaag nog steeds erg bekend zijn.

Waarom smileys gebruiken?

Waarom zijn de smileys eigenlijk in het leven geroepen? De meest bekende reden hiervoor is om zinnen te benadrukken. Via de chat of sms is het moeilijk om precies over te brengen wat je wilt. Een zin kan als snel verkeerd opgevat worden door de ontvanger maar met het gebruik van een smiley kun je makkelijk uitbeelden wat je precies bedoeld. Het gebruik van alleen een smiley is ook erg effectief wanneer je ergens op wilt reageren of gewoon iets wilt zeggen. Denk nou eens zelf, hoe vaak heb jij wel niet een hartje gestuurd naar je geliefde of een kusje op het einde van een gesprek.

Waar kan het gebruikt worden?

Smileys kunnen al via vele platformen gebruikt worden. Via social media zoals Twitter en Facebook kunnen standaard smileys gebruikt worden die via je smartphone verkrijgbaar zijn. Hyves dat sinds kort niet meer als social media platform geldt had zijn eigen smileys, waar zelfs bewegende smileys tussen zaten. Whatsapp is een platform waar waarschijnlijk de meeste smileys gebruikt worden. Via je smartphone download je een app vol met emoticons die dan verkrijgbaar zijn in je whatsapp. Bijna iedereen die een smartphone heeft, heeft deze app waardoor de smileys ook zichtbaar zijn voor hen.