Grappige reclames

Wanneer je televisie kijkt wordt je overstroomt met reclames. Om de zoveel tijd begint het reclameblok weer dat soms erg lang kan duren. Sommige reclames kunnen erg irritant zijn of juist informatief maar de meest aansprekende reclames zijn toch wel de grappige reclames. Goeiemoggel was hier een ontzettend goed voorbeeld van maar er zijn nog vele andere reclames die nog lang in onze herinneringen zal blijven

Even Apeldoorn bellen

De meest grappige en populaire reclames zijn toch wel die van Centraal beheer Achmea, die als motto hebben; 'Even Apeldoorn bellen'. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe huis dat cement in de kamer krijgt, door het muizenhol gaat het cement naar onder en zal het allemaal terecht komen in de net nieuwe keuken. Centraal beheer Achmea heeft ook een bekende Nederlander gebruikt in zijn reclame. Er werd een reclame gemaakt met Anouk in de hoofdrol, net voordat ze naar het EuroSong festival ging. We weten allemaal dat Anouk van een feestje houdt, dit werd dan ook benadrukt in deze reclame waarna ze gebeld wordt waar ze is, want het songfestival was al begonnen. 

Het bekende gezin

Wie kent ze niet, het bekende gezin dat door de crisis ineens veel kleiner moet gaan leven. Het luxe gezinnetje is helemaal niet bekend met het normale leven en leren iedere reclame weer bij. Deze reclames zijn van Telfort en willen hiermee aantonen dat zij ontzettend goedkoop zijn en dus voor iedereen toegankelijk zijn. De reclames beginnen vaak met een goede openingszin zoals; van X5 naar lijn 5. Hiermee willen ze aantonen dat ze hun dure BMW hebben ingeleverd en nu dus alles met de bus moeten gaan doen. In deze reclame wordt direct duidelijk dat dit gezin het openbaar vervoer niet gewend zijn.